INFORMATIE | Geneeskrachtige kruiden

De natuur heeft gezorgd voor een overvloed aan plantaardige stoffen met immuunondersteunende en versterkende eigenschappen. Hier zijn de gezondheidsvoordelen van slechts een paar van hen:
 

  • Astragalus

De Nederlandse benaming is vlezige hokjespeul. Een opvallende naam en wellicht heb je hier nog nooit van gehoord, dat zou namelijk goed kunnen aangezien het in Europa nog niet zo bekend is. In China wordt deze plant al duizenden jaren geadviseerd en wordt ook wel levenskracht genoemd: Huang Chi. Het wordt in de traditionele Chinese geneeskunde tegen vele kwalen en aandoeningen gebruikt. Voornamelijk de wortels van Astragalus bevatten krachtige eigenschappen.  

Astragalus is een adaptogene plant, net zoals maca, rhodiola of ginseng. Deze adaptogene eigenschappen zorgen ervoor dat de functies van het lichaam op het juiste moment pieken of juist rusten. 

Daarnaast speelt Astragalus een belangrijke rol in de weerstand.* En als laatste heeft Astragalus een antioxiderende werking en ondersteunt het de nierfunctie.*

 

  • Vlierbessen

Van de Vlier - in het Latijns Sambucus nigra genoemd - kan je zowel de besjes als de bloemen eten.  Deze bessen hebben indrukwekkende flavonoïden De anthocyanen geven de bessen hun dieppaarse kleur en geneeskrachtige werking. Vlierbessen dragen bij aan een normaal immuunsysteem* en daarnaast is het een van de populairste supplementen voor ondersteuning van luchtwegen en ademhaling.*

 

  • Olijfblad

Onderzoeken hebben aangetoond dat olijfblad een aanzienlijke rol kan spelen bij het onderhouden van de weerstand en antimicrobiële eigenschappen heeft* Tevens heeft olijfblad een verzachtende invloed op luchtwegen en helpt vrijer te ademen.*

 

  • Gember

Ook gember helpt bij het ondersteunen van het immuunsysteem* en heeft een antioxiderende werking waardoor cellen en weefsels worden beschermd tegen oxidatieve schade*.

 

  • Mahonie plant | Oregon Grape wortel

Berberine-alkaloïden zijn overvloedig aanwezig in deze wortel. Berberine draagt bij aan een normale werking van hart en bloedvaten*. Daarnaast is het goed voor de lever*.

 

Terranova botanische immuunondersteunende supplementen zijn onder andere vlierbes & olijfblad Super Blend, knoflook, olijfblad, astragalus, vlierbes en knoflook. Deze plantaardige ingrediënten zijn vers gevriesdroogd om hun potentie, biochemische integriteit en enzymatische activiteit te beschermen.

*Voorlopig toegestane gezondheidsclaims.

 

 

Terranova Botanical Producten

Terranova heeft producten bestaande uit één geneeskrachtig kruid of op maat gemaakte blends van meerdere kruiden.

Daarnaast bieden wij formules voor specifieke ondersteuning die enkel uit verse hele kruiden, planten of gewassen bestaan, zoals;

 

Verkooppunten

Kijk op onze website voor de verkooppunten of bestel bij één van de 500 Bewustwinkelen winkels in Nederland. 

 

Professional

Wilt u Terranova producten inkopen voor uw winkel of praktijk? Kijk dan op Holland Pharma en Varuvo, onze exclusieve distributeur in de Benelux. 
 

 

Kijk voor het complete assortiment van Terranova op onze productpagina