Voordelen van Magnesium

Tegenwoordig een veel besproken mineraal. Het is namelijk een enorm belangrijk mineraal, waaraan echter veel mensen een tekort leiden. Dit tekort wordt onder andere veroorzaakt door stress, diarree, braken of te hoge suikerinname. 

Stress verlaagt namelijk de magnesiumstatus. In tijden van stresssituaties is het raadzaam om magnesium aan te vullen, aangezien dit mineraal krachtig is en een gunstige invloed heeft. Magnesium verwijdt namelijk de bloedvaten. 

Magnesium wordt op twee manieren opgeslagen in ons lichaam; namelijk in de cellen van weefsels en organen en samen met calcium en fosfor wordt magnesium gevonden in onze botten. 

Functies van Magnesium

  1. Draagt bij aan een normale werking van de spieren
  2. Vermindert vermoeidheid en moeheid. 
  3. Draagt bij aan een normale psychologische functie.
  4. Draagt bij aan een normale werking van het zenuwstelsel.
  5. Ondersteunt een gezond imuunsysteem
  6. Houdt de botten sterk.
  7. Draagt bij aan een normaal energieleverend metabolisme. 

 

Terranova en Magnesium

Terranova heeft een breed assortiment aan magnesium, daardoor is er voor iedereen een passend product. De magnesium van Terranova bestaat uit de gemakkelijk opneembare vorm bisglycinaat. Deze vorm heeft een hogere biologische beschikbaarheid dan andere vormen van magnesium.

100% veganistisch - 100% vrij van additieven

 

1. Magnesium 100mg Complex, inhoud: 50 capsules | 100 capsules

Deze capsules bevatten de gemakkelijk opneembare vorm van magnesium en dragen bij aan de normale werking van de spieren. Tevens ondersteunen deze capsules de vermindering van vermoeidheid en het energieleverend metabolisme. 

Indien slikken lastig gaat, is het ook mogelijk om enkel de inhoud van de capsules in te nemen door het bijvoorbeeld te mixen met water, sap, (plantaardige) melk, etc.

2. Smooth MAG, inhoud: 150 gram | 300 gram | 15 x 5gr sachets

De Terranova Smooth MAG bevat o.a. rijstzemelen, avena sativa en de montmorency kers, wat natuurlijke rustgevers zijn. Deze nieuwe poederformulering van Terranova is een Magnifood-versterkte magnesium, en bevat een intens synergetisch complex van planten en ondersteunende micronutriënten.

Hoewel het geen zoetstoffen, smaakstoffen of andere additeven bevat, is Smooth MAG verrassend mild qua smaak. Makkelijk opneembaar door de samenstelling; 50% bisglycinaat, 50% citraat.

Ideaal voor de ontspanning van je spieren!

3. Magnesium-Calcium 2:1 Complex, 50 capsules | 100 capsules

Een complex met tweemaal zoveel magnesium (500mg) als calcium (250mg). De mineraalstoffen zijn onder andere aanwezig in de vorm van citraat en oxide, die synergetisch sterk reageren met het Magnifood complex. 

 

 

Kijk hier voor ons complete assortiment natuurlijke voedingssupplementen

 

En meldt u aan voor onze nieuwsbrief, voor meer informatie over onze plantaardige en superfood ingrediënten.

Aanmelden kan op onze deze pagina onderaan in de donkergrijze balk.