Veelgestelde vragen door consumenten

Waar zijn de capsules van gemaakt?

Veelvuldig worden capsules gemaakt van gelatine, dit is gemakkelijk verkrijgbaar en goedkoop. Gelatine is een bijproduct bij het slachten van dieren. Onze capsules zijn volledig plantaardig. Ze zijn namelijk van hydroxypropyl methylcellulose, afkomstig van houtpulp en door ons lichaam minstens zo snel oplosbaar als gelatine.

Kan ik als vegetariër of veganist Terranova voedingssuppletie gebruiken?

Ja. Onze gehele lijn aan voedingssupplementen is volledig veganistisch, dus ook vegetarisch. Ook eventueel nieuw komende producten zullen volledig veganistisch zijn.

Bevatten de producten van Terranova additieven?

Nee. Onze producten zijn volledig vrij van smaakstoffen, kleurstoffen, vulstoffen, bindmiddelen of andere additieven. Dit onderstreept de diepe betrokkenheid van onze ontwikkelaar Stephen Terrass bij de kwaliteit van de producten én bij u als eindgebruiker.

Welke Terranova producten kan ik gebruiken voor mijn kinderen?

Speciaal voor kinderen hebben wij onze Green Child lijn. Deze lijn is uitermate geschikt voor kinderen van 4-12 jaar. Al deze producten herkent u aan de groene kleur én het Green Child logo.

Ik wil graag zwanger worden, ik ben in verwachting of ik geef borstvoeding; welke Terranova producten kan ik gebruiken?

Speciaal voor u hebben wij het Prenatal Multivitamin Complex. Deze is uitermate geschikt vóór, tijdens en na de zwangerschap, dus ook tijdens borstvoeding.

Over het algemeen is het veilig om voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, probiotica en vetzuren te gebruiken. Echter veel van onze producten bevatten kruiden, dus bij twijfel altijd contact opnemen met uw deskundige.

Wat betekend (het logo) MagniFood op de Terranova producten?

MagniFood is onze alles overkoepelende naam voor verschillende ingrediënten samen, zoals de gewassen, fruit en kruiden. Elk product heeft echter een andere samenstelling qua gewassen, groenten, fruit en kruiden. Deze samenstelling is met zorg geselecteerd en maakt dat onze producten een meer effectieve uitwerking hebben.

Wat betekend (het logo) Phytofresh op de Terranova producten?

PhytoFresh op onze producten betekend dat de gewassen, groenten, fruit en kruiden vers zijn gevriesdroogd.

Onze ingrediënten komen voornamelijk van de gecertificeerde boerderij; Eclectic Instituut. Hier worden de ingrediënten op piekniveaus geoogst met de hand, om vervolgens te worden gevriesdroogd. Piekniveau wil zeggen, dat planten eerst volledig volgroeid zijn, alvorens men ze van het land haalt. Dit gebeurd met de hand, zodat de planten intact blijven en niet worden beschadigd door machines. Vervolgens worden de planten binnen het uur gevriesdroogd. Dit betekend dat alle vloeistoffen, het water, eruit wordt gesublimeerd. Zo houd men alleen de complexe structuur van de plant over, dus met vitaminen en mineralen. Door dit proces toe te passen blijft de prachtige, voedzame structuur van de plant langer behouden én hoeft het enkel licht gemalen te worden tot poeder.

Is het nodig om het gebruik van voedingssuppletie bij een (huis)arts te vermelden?

Ja. Het is altijd gewenst om zo veel mogelijk informatie, ook het gebruik van voedingssuppletie aan uw arts te vermelden. Om een juiste diagnose en behandelplan te kunnen opstellen heeft de arts al uw informatie nodig. Voedingssuppletie zijn geen medicatie, maar kunnen wel interacties teweeg brengen.

Mag ik voedingssuppletie gebruiken naast het gebruik van (reguliere) medicatie?

Vaak gaat dit zonder problemen of bijwerkingen. Echter adviseer altijd uw deskundige bij een dergelijke situatie.

Hoe kan ik de Terranova producten het best bewaren?

Al de producten kunt u het best in de oorspronkelijke verpakking (donkere, glazen potten), op een koele en donkere plaats bewaren. Dit buiten het bereik van jonge kinderen. Op deze manier wordt het voedingssupplement niet blootgesteld aan licht, vocht en hitte.

Enkele producten, o.a. waar probiotica in voorkomt, hebben hetzelfde bewaaradvies. Echter na openen (het verwijderen van de seal) dient u deze producten in de koelkast te bewaren.

Deze producten zijn:

Op sommige Terranova producten wordt geadviseerd om 1-2 capsules per dag in te nemen. Bijvoorbeeld bij onze Full-Spectrum Multivitamine.

Wanneer hanteer ik 1 en wanneer hanteer ik 2 capsules per dag?

Het is prima om dagelijks 1 capsule per dag in te nemen. Echter wanneer u een verhoogde lichamelijk inspanning moet leveren, zoals het verrichten van lichamelijk werk, stress, sport, ziekte, griep, etc. hanteert u dan de maximaal aangegeven dosering.

Kunnen een antibiotica kuur en probiotica samen?

Ja. Wel is het verstandig om de tijd van inname te scheiden. Laat hier enkele uren tussen zitten.

Populaire artikelen

Auteur | 08-06-2021
Vitamine D3: welke vorm en waar is het goed voor?

Iris | 29-12-2020
Wat biedt het Terranova Complex: Spijsverteringsenzymen met Probiotica?

Iris | 28-10-2019
Terranova biologische full-spectrum paddenstoel supplementen

Auteur | 10-06-2021
Vitamine B: Wat zijn B-vitaminen en waar zijn ze goed voor?