Kruidencomplex ter ondersteuning van de natuurlijke weerstand*

Terranova - astragalus elderberry garlic - blog

Astragalus Elderberry & Garlic Complex

Deze formulering is rijk aan hele onvervalste, voornamelijk verse gevriesdroogde, plantaardige ingrediënten die verreikende gezondheid bevorderende eigenschappen bieden.


Het complex is samengesteld om het immuunsysteem* (astragalus) en de luchtwegen* te ondersteunen (olijfblad). Vlierbessen en knoflook zijn daarnaast rijk aan antioxidanten en helpen gezonde cellen en weefsels te behouden*.


Naast het uitgebreide MAGNIFOOD complex bevat de formulering Lariksboom Arabinogalactan. Lariks arabinogalactan is een natuurlijke substantie afkomstig uit het hout van de lariksboom ( Larix occidentalis ) en werkt als een unieke oplosbare vezel. Het is een prebioticum met door onderzoek bewezen immuunsysteem ondersteunende voordelen.

 

Astragalus

In China wordt astragalus al duizenden jaren geadviseerd en wordt Huang Chi (levenskracht) genoemd. Het wordt in de traditionele Chinese geneeskunde tegen vele kwalen en aandoeningen gebruikt. Voornamelijk de wortels van Astragalus bevatten krachtige eigenschappen. Astragalus ondersteunt de weerstand* en is onder andere een antioxidant dat cellen en weefsels tegen oxidatieve schade beschermt*. 

Vlierbessen

Vlierbessen (Latijn: Sambucus nigra) bevatten bijzonder veel flavonoïden en zijn daarom een van de meest populaire producten tijdens het griepseizoen. Onder deze belangrijke bioactieve flavonoïden valt ook de subgroep anthocyaninen. Deze antioxidanten zijn sterker dan vitamine C en E. Deze antioxidanten zorgen voor bescherming tegen vrije radicalen.* Vlierbessen worden traditioneel in koude tijden gebruikt. Aangezien met name vlierbessen een verzachtende invloed op de luchtwegen hebben en een doelmatige ademhaling ondersteunen*.

Knoflook

Knoflook kent een eeuwenoude traditie op het gebied van gezondheid en bevat krachtige zwavelverbindingen. Knoflook bevat een natuurlijk antibioticum, namelijk allicine. Allicine is het belangrijkste componement van de zwavelhoudende verbindingen. Allicine ontstaat door de alliine (derivaat  aminozuur cysteïne) en het allinase enzym, die van nature in verse knoflook zitten. Door de natuurlijke actieve verbindingen ondersteunt knoflook het immuunsysteem* en is het een krachtig antioxidant*. Daarnaast staat knoflook erom bekend dat het goed is voor het hart* en voor de cholesterolspiegel*.

 

 Terranova - sfeerbeeld astraglus assortiment

 

Waar bestaat het Magnifood complex nog meer uit?

  • Olijfblad is een zeer goede bron van antioxidanten.* Daarnaast helpt het om vrijer te ademen.*
  • Wortels van Mahonie (Berberis), ook wel Oregon Druif genoemd, bevatten veel actieve stoffen zoals berberine. 
  • De geneeskrachtige paddenstoel Maitake is toegevoegd in full-spectrum vorm en bevat krachtige glucanen en polysacchariden. Hoewel deze glucanen ook in andere geneeskrachtige schimmels en planten worden aangetroffen, zijn glucanen van de maitake-schimmel tot nu toe het meest bestudeerd.
  • Gestabiliseerde rijstzemelen (SRL) bevatten veel actieve componenten. Gestabiliseerde rijstzemelen zijn een rijke bron aan voedingsvezels; ze bevatten essentiële mineralen zoals mangaan, fosfor, magnesium en ijzer; ze bevatten vitaminen en in het bijzonder vitamine B5 en B6. Het stabiliseren van de rijstzemelen zorgt voor een langere houdbaarheid, echter heeft dit geen invloed op de voedingswaarde.
  • Cayenne peper is een sterke specerij en bevat de werkzame stof capsaïcine. Cayenne peper stimuleert de energiestofwisselen en speelt een rol bij de afbraak van koolhydraten en vetten*. Daarnaast ondersteunt de peper een goede maagfunctie*.

Het complex bevat geen toevoegingen of conserveringsmiddelen, tarwe, gluten, soja, gist, melkingrediënten of suiker. Het product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

*Voorlopig toegestane gezondheidsclaims.

Terug naar blog