Eigenschappen

Veel van de plantenextracten en fytonutrientrijke voedingsstoffen die in Terranova-producten gebruikt worden zijn vers gevriesdroogd.

Luchtdrogen, sproeidrogen en ovendrogen – de standaard commerciële methodes die gebruikt worden voor het drogen van planten – kunnen belangrijke onderdelen afbreken en de delicate biochemische balans van een plant veranderen.

PhytoFRESH - vers vriesdrogen

Aan de andere kant laat onderzoek zien dat vers vriesdrogen de potentie, biochemische integriteit en enzymatische activiteit van een plant beschermt en behoud. Sterker nog, het biochemische profiel van een vers gevriesdroogde plant komt dicht in de buurt van het profiel van de originele plan, maar dan in een veel grotere concentratie. Dit doordat de vochtige onderdelen van de plan worden verwijderd. Met andere woorden, de vers gevriesdroogde planten van Terranova zijn een hoog geconcentreerde versie van de originele plant.

Dankzij hun krachtige synergistische impact op Magnifood, hebben vers gevriesdrogde planten het effect van Terranova-producten altijd ingrijpend verrijkt. Hun uitzonderlijke gezondheidseigenschappen zijn nog prominenter aanwezig in Terranova’s nieuwe range van phytoFRESH vers gevriesdroogde super-blend poeders en vers gevriesdroogde plantenstoffen-capsules.

Wat zijn de voordelen van vers vriesdrogen?

  • Het behoudt de originele biochemische integriteit van een verse plant, inclusief de enzymatische activiteit;
  • Voorkomt de meeste enzymatische/chemische veranderingen die doorgaans door andere droogmethodes optreden waardoor de activiteit en biochemische balans van de plant verstoord wordt;
  • Zorgt dat de plant zijn potentie behoudt en een langere houdbaarheid krijgt;
  • Produceert ingredienten met een hoge oplosbaarheid, dat de opname van voedingsstoffen van de plant en andere belangrijke verbindingen binnen het spijsverteringskanaal kan vergemakkelijken;
  • Produceert zeer poreus en broos plantmateriaal dat kan worden vermalen tot poeder (voor inkapseling) zonder schadelijke niveaus van hitte of frictie te genereren.
More » Less «
  • List
  • Map