Voedingssupplementen voor het geheugen en concentratievermogen

Het Ginkgo, Rhodiola & Choline Complex van Terranova is de intens synergetische formulering die de gezondheid van de hersenen ondersteunt en mogelijk de cognitieve prestaties verbetert. Verschillende voedingsstoffen en plantaardige bestanddelen in de formulering hebben eigenschappen waarvan wordt beweerd dat ze vele verschillende aspecten van zowel de gezondheid van de hersenen verbeteren als factoren die een indirecte invloed hebben op de mentale functie en prestaties.

Zo beschermt rhodiola tegen vrije radicalen* is goed voor het zenuwstelsel* en geeft energie*, en houdt ginkgo de geest helder, verbetert het de concentratie* en is het goed voor het geheugen*.

MAGNIFOOD; hele plantaardige ingrediënten 

Terranova is de ontwikkelaar van het innovatieve formuleringsconcept MAGNIFOOD. MAGNIFOOD is een holistische innovatie die samenstellingen van hele voedingsmiddelen en kruiden omvat om de effectiviteit van elk voedingssupplement te vergroten. De samenstelling van een MAGNIFOOD complex is dus voor elk voedingssupplement van Terranova anders. Want elke vitamine, mineraal of andere voedingsstof heeft weer een andere samenstelling aan planten en kruiden nodig om beter opgenomen, gedistribueerd en gebruikt te worden. 

Terranova Ginkgo, Rhodiola en Choline complex bevat 8 verschillende MAGNIFOOD ingrediënten, die allemaal een gezamenlijk doel hebben. Ze zijn samengesteld om de absorptie, metabolisme, activiteit, gebruik en functie van de vitaminen, aminozuren en vetstoffen in dit product te ondersteunen. 

De MAGNIFOOD ingrediënten zijn hele ingrediënten zodat ook essentiële vezels en co-factoren worden behouden. Verder zijn de meeste ingrediënten vers gevriesdroogd, zodat de biochemische integriteit en enzymatische activiteit behouden blijven. 

GINKGO BLAD

De bladeren van de Japanse Notenboom, ook wel Ginkgo Biloba hebben een gunstige invloed op de bloedcirculatie*, onder anderen ook tegen koude handen* en heeft een verzachtende invloed op het hoofd*.

RHODIOLA WORTEL

Rhodiola heeft adaptogene eigenschappen, is goed voor het zenuwstelsel* en geeft meer energie*. Onze ENIGE leverancier van Rhodiola Rosea is gecertificeerd producent Nektium. Terranova Rhodiola Rosea, is Rhodiolife® en is een vers gevriesdroogd extract. Het is een van de weinige extracten die we gebruiken in ons Terranova-assortiment; het gevolgde proces is de extractie met warm water.

SIBERISCHE GINSENG

Is een van de meest onderzochte adaptogenen. Siberische Ginseng is voor een goede gemoedstoestand* en ondersteunt het immuunsysteem*.

AVENA SATIVA (GROEN HAVER ZAAD)

De zaden uit het melk stadium helpen de spijsvertering en zijn voor een goede darmwerking*.

BACOPA MONNIERIE

Dit kleine plantje vindt zijn oorsprong in de Ayurveda, een traditionele geneeswijze in India. Bacopa bevat de werkzame stoffen bacoside A, B, C, D, G en I t/m V, dit is een groep saponinen die de Bacopa monnieri uniek maakt. Bacopa is in te zetten voor een goed geheugen* en ondersteunt het zenuwstelsel*.

MATCHA GREEN TEA

Terranova Matcha Green Tea is gemaakt met 100% gecertificeerde biologische, Ceremonial Grade AAA Matcha uit afgelegen theetuinen in China. Matcha biedt niet alleen de krachtige antioxidant* EGCG, maar is ook een rijke bron van het aminozuur theanine.

GOTU KOLA BLAD

De Gotu kola ook wel bekend als Centella asiatica (NL: "Aziatische Waternavel") komt oorspronkelijk voor in India en China, maar wordt ook in Japan en Indonesië gevonden. Van de plant worden over het algemeen de bladeren en de stam (stengel) gebruikt voor de gezonde en geneeskrachtige werking en effecten. Gotu kola blad is goed voor het geheugen en gemoedstoestand*, en voor een goede conditie van de bloedvaten*.

*Gezondheidsclaims in afwachting van Europese toelating.

Vitaminen, aminozuren en vetstoffen

Een gemiddelde samenstelling van een Terranova product bestaat 70% uit hele onvervalste planten en kruiden (MAGNIFOOD) en 30% uit nutraceuticals. Terranova Ginkgo, Rhodiola en Choline Complex bevat verschillende vitaminen, aminozuren en vetstoffen:

CHOLINE

Choline wordt onderverdeelt bij de B vitaminen. Het is essentieel voor veel lichaamsfuncties en wordt gevonden in elke cel van het lichaam. 

EFSA Gezondheidsclaims
 • Choline draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne
 • Choline, goed voor de lever en ondersteunt de reinigende werking door de lever
 • Choline draagt bij aan het behoud van de structuur van celmembranen (normaal lipidenmetabolisme)

ACETYL-L-CARNITINE

In de hersenen, lever en nieren kan L-Carnitine worden omgezet in het aminozuur acetyl-L-carnitine als het lichaam dat nodig heeft, en vice versa. L-carnitine en acetyl-L-carnitine zijn semi-essentiële aminozuren. Carnitine komt van nature in het lichaam voor en het lichaam verkrijgt wat carnitine uit voedsel zoals (rood) vlees en andere producten. Carnitine is voornamelijk aanwezig in skeletspieren en het hart. 

VITAMINE B5 (PANTOTHEENZUUR)

EFSA Gezondheidsclaims
 • Vitamine B5 draagt bij tot een normale synthese en een normaal metabolisme van steroïdhormonen, vitamine D en sommige neurotransmitters.
 • Vitamine B5 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
 • Vitamine B5 draagt bij tot normale mentale prestaties.

FOSFATIDYLSERINE

Fosfatidylerine is een vetstof en speelt een belangrijke rol in verscheidene cellulaire processen. Deze vetstof helpt de vloeibaarheid van fosfolipideverbindingen in het neurale celmembraam behouden. Dit is essentieel voor het behouden van neuronen. 

ALFA LIPONZUUR

Alfa Liponzuur wordt van nature geproduceerd in het lichaam en kan worden gevonden in voedselbronnen zoals lever, biergist en groenten, zoals broccoli. 

P-5-P (PYRIDOXAL-5-FOSFAAT, actieve vorm van B6)

EFSA Gezondheidsclaims
 • Vitamine B6 bevordert de energiestofwisseling en draagt bij aan een goede energievoorziening in de spieren. Daarnaast is P-5-P gunstig voor een goede geestelijke balans en heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
 • Vitamine B6 is een belangrijke synergist van Magnesium

VITAMINE B12 (METHYLCOBALAMINE, actieve vorm van B12)

EFSA gezondheidsclaims:

 • Vitamine B12 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen.
 • Vitamine B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme.
 • Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid.
 • Vitamine B12 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.
 • Vitamine B12 draagt bij tot een normale psychologische functie.

Terug naar blog