Wanneer welke magnesium van Terranova?

Het essentiële mineraal magnesium is uitermate belangrijk voor de gezondheid en heeft belangrijke functies in het lichaam. Echter komt het vaak voor dat mensen een tekort hebben, dit mede door de industrialisatie en stress. Het mineraal komt voor in volkorenproducten, groenten, noten, melkproducten en vlees. 

1. Magnesium 100mg Complex

Deze capsules bevatten de gemakkelijk opneembare vorm van organisch gebonden en biologisch actieve magnesium; magnesiumbisglycinaat. Daarnaast wordt de absorptie van magnesium extra ondersteund door vitamine B6, dat als cofactor werkt. Ook de vitamine B6 is in biologisch actieve vorm (P5P) toegevoegd.

Magnesium draagt bij aan de normale werking van de spieren. Tevens ondersteunen deze capsules de vermindering van vermoeidheid en het energieleverend metabolisme.

Indien slikken lastig gaat, is het ook mogelijk om enkel de inhoud van de capsules in te nemen door het bijvoorbeeld te mixen met water, sap, (plantaardige) melk, etc.

2. Smooth MAG

Een innovatieve en biologische beschikbare blend van een zeer goede opneembare magnesium vorm; namelijk 50% bisglycinaat en 50% citraat.

Daarnaast is dit magnesium poeder synergetisch versterkt door hele, onvervalste verse planten, gewassen en fruitsoorten - Magnifood.

De Terranova Smooth MAG bevat onder andere rijstzemelen, avena sativa (groen haverzaad) en de montmorency kers, wat natuurlijke rustgevers zijn*. Ideaal voor de ontspanning van je spieren!

Hoewel het geen zoetstoffen, smaakstoffen of andere onnodige additieven bevat, is Smooth MAG verrassend mild qua smaak. Gemakkelijk met het bijgeleverde maatschepje toe te voegen aan water, sap, (plantaardige) melk of yoghurtsoorten. 

3. Magnesium-Calcium 2:1 Complex

Dit magnesium en calcium complex biedt een combinatie van deze twee essentiële mineralen in een verhouding die veel voedingsdeskundigen als optimaal voor veel gezondheidsgebieden erkennen.

Magnesium en calcium zijn goed voor de botten en spieren. Daarnaast heeft magnesium een kalmerende werking op de zenuwen.

Een complex met tweemaal zoveel magnesium (500mg) als calcium (250mg). De mineraalstoffen zijn onder andere aanwezig in de vorm van citraat en oxide, die synergetisch sterk reageren met het natuurlijke en plantaardige Magnifood complex.

In het geval van een zwakke spijsvertering (lage maagzuurgraad) zijn calcium en magnesium moeilijk op te nemen. De toevoeging van natuurlijke en vers gevriesdroogde gemberwortel in dit Magnifood complex zorgt ervoor dat de voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden.

*Gezondheidsclaim in afwachting van Europese toelating.

Terug naar blog