Wat maakt de Rhodiola Rosea van Terranova uniek?

Is elk Rhodiola voedingssupplement hetzelfde?

Een veel voorkomende vraag. Zijn alle Rhodiola-producten op de markt hetzelfde? Het antwoord is kortgezegd, nee. Er zijn namelijk verschillende Rhodiola-soorten, die niet dezelfde kenmerken en dus effectiviteit en kwaliteit hebben. Het is geen geheim dat er veel misleidende Rhodiola rosea-producten op de markt zijn qua kwaliteit en herkomst.

Waarom is het lastig om Rhodiola van hoge kwaliteit te verkrijgen?

De Russische regering heeft zeer strikte regels opgesteld met betrekking tot de export van Rhodiola rosea uit de regio Altai (Altay), die ernstig beperkt is geworden. Terranova heeft een nauwe relatie opgebouwd met Nektium, een van de weinige geselecteerde bedrijven die door de Russische regering is geautoriseerd om Rhodiola rosea uit het ongerepte Altai-gebergte in Siberië te exporteren. Nektium is een echte specialist in de productie van Rhodiola rosea en garandeert de kwaliteit van de bioactieve stoffen van Rhodiolife®.

Dr. Zakir Ramazanov, een van de oprichters van Nektium, merkte voor het eerst de uithoudingsvermogenverhogende* effecten van dit krachtige adaptogeen op toen hij in het Russische leger in Afghanistan diende en kort daarna pionierde met het wereldwijde gebruik ervan.

Waarom is Rhodiola Rosea van Terranova uniek?

Rhodiolife® biedt een verhouding van 3: 1 van Rosavins en Salidrosides om de natuurlijke biochemie van echte Rhodiola te weerspiegelen, aangezien dit is waar alle onderzoeks- en klinische onderzoeken op zijn gebaseerd.

Daarnaast is Rhodiolife® de ENIGE Rhodiola Rosea die wordt ondersteund door talrijke klinische onderzoeken die voordelen hebben aangetoond in diverse modellen van fysieke en psychologische stress*. Verder wordt de Rhodiola Rosea van Rhodiolife® op een goede manier verzameld. Dit houdt in dat alleen oudere wortels worden geoogst en dat herhaalde oogsten uit dezelfde plaats worden gedaan met een rotatie van 5 jaar om zo een duurzaam herstel van de wilde plantenpopulaties mogelijk te maken. Er worden regelmatig audits bij de opslagfaciliteiten op de vestiging in Siberië uitgevoerd. 

Uitgelicht uit Terranova Assortiment

Terug naar blog