Optimale Voeding tijdens Zwangerschap: Essentiële Nutriënten voor Moeder en Baby

Ontdek het belang van een uitgebalanceerd dieet voor een gezonde zwangerschap

Als je zwanger bent, is het belangrijk om goed voor jezelf en je baby te zorgen door een uitgebalanceerd dieet te volgen. Verschillende voedingsstoffen zijn vooral belangrijk tijdens de zwangerschap.

 

Belangrijke nutriënten tijdens de zwangerschap

Belangrijke nutriënten tijdens de zwangerschap

Hier zijn enkele van de belangrijkste nutriënten voor tijdens de zwangerschap:

Foliumzuur (vitamine B9): Foliumzuur speelt een cruciale rol in de vroege ontwikkeling van de foetus en helpt het risico op neurale-buisdefecten (zoals een open ruggetje) te verminderen. Het wordt aanbevolen om foliumzuur al 3 tot 4 maanden in te nemen voordat je zwanger wordt en tijdens de eerste weken van de zwangerschap.

IJzer: IJzer is essentieel voor het transport van zuurstof in het bloed, zowel voor jou als voor je baby. Tijdens de zwangerschap neemt je bloedvolume toe, waardoor je meer ijzer nodig hebt om bloedarmoede te voorkomen. IJzer draagt bij aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

Calcium: Calcium is belangrijk voor de ontwikkeling van botten en tanden van je baby. Als je niet voldoende calcium binnenkrijgt, kan je lichaam het uit je botten halen om aan de behoeften van de baby te voldoen.

Omega-3 vetzuren: Omega-3 vetzuren, met name DHA (docosahexaeenzuur), spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de hersenen en ogen van je baby. Dit nutriënt is ook belangrijk indien je borstvoeding geeft. 

Eiwitten: Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam en zijn essentieel voor de groei en ontwikkeling van de baby.

Vitamine D: Vitamine D is belangrijk voor de opname van calcium en draagt bij aan de gezonde ontwikkeling van botten en tanden.

Jodium: Jodium is essentieel voor de schildklierfunctie en de ontwikkeling van het zenuwstelsel van de baby.

Vitamine C: Vitamine C helpt bij de opname van ijzer en versterkt het immuunsysteem.

Vitamine A: Vitamine A is belangrijk voor de ontwikkeling van organen en weefsels van de baby, maar te veel vitamine A kan schadelijk zijn, dus inname moet met mate gebeuren.

 

Volg een evenwichtig dieet 

Het is essentieel om een evenwichtig dieet te volgen en, indien nodig, supplementen te nemen, vooral als je bepaalde voedingsstoffen niet voldoende uit je dieet kunt halen. Echter, overmatig gebruik van supplementen moet worden vermeden, omdat dit tot ongewenste effecten kan leiden.

 

Dosering en Advies

Neem nooit meer dan de aanbevolen dosering van een voedingssupplement. Raadpleeg altijd je verloskundige, gynaecoloog of een diëtist voor advies over voeding en supplementen tijdens je zwangerschap. Iedere zwangerschap is anders, dus het is belangrijk om advies op maat te krijgen voor jouw situatie. Kies voor optimale voeding voor een gezonde zwangerschap.

 

Terranova Prenatal Multivitamin Complex

 

Terranova Prenatal Multivitamin Complex 

Speciaal voor vrouwen samengesteld die ondersteuning wensen voor, tijdens en na de zwangerschap


Vitamines en mineralen helpen je lichaam gezond te houden. Tijdens je zwangerschap moet je lijf extra hard werken. Gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en extra vitamines kunnen je daarbij ondersteunen.


Terranova Prenatal Multivitamin biedt diepgaande voedingsondersteuning tijdens
zwangerschap en borstvoeding.


♥ Levert 22 verschillende vitaminen, mineralen en aanvullende voedingsstoffen in de juiste doseringen op maat.


♥ Levert 7 hele vers gevriesdroogde plantaardige MAGNIFOOD ingrediënten, ontworpen om de biologische beschikbaarheid, gebruik en functie van de voedingsstoffen te ondersteunen en te verbeteren.


♥ Levert gepatenteerde en wetenschappelijk onderzochte ingrediënten: TRAACS™, Ferrochel™ en VitaCholine™ - best opneembare vormen van mangaan, ijzer en choline.


♥ Naast de vele andere ingrediënten, bevat het de biologisch actieve vormen methylfolaat, het vetzuur DHA en niet-constiperend ijzer bisglycinaat.


♥ 100% vrij van hulpstoffen en vulstoffen, 100% veganistisch

 

Lees meer over voedingssupplementen voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven

Terug naar blog