Veelgestelde vragen door consumenten

Veelvuldig worden capsules gemaakt van gelatine, dit is gemakkelijk verkrijgbaar en goedkoop. Gelatine is een bijproduct bij het slachten van dieren. Onze capsules zijn volledig plantaardig. Ze zijn namelijk van hydroxypropyl methylcellulose, afkomstig van houtpulp en door ons lichaam minstens zo snel oplosbaar als gelatine.

Ja. Onze gehele lijn aan voedingssupplementen is volledig veganistisch, dus ook vegetarisch. Ook eventueel nieuw komende producten zullen volledig veganistisch zijn.

Nee. Onze producten zijn volledig vrij van smaakstoffen, kleurstoffen, vulstoffen, bindmiddelen of andere additieven. Dit onderstreept de diepe betrokkenheid van onze ontwikkelaar Stephen Terrass bij de kwaliteit van de producten én bij u als eindgebruiker.

Speciaal voor u hebben wij het Prenatal Multivitamin Complex. Deze is uitermate geschikt vóór, tijdens en na de zwangerschap, dus ook tijdens borstvoeding.

Over het algemeen is het veilig om voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, probiotica en vetzuren te gebruiken. Echter veel van onze producten bevatten kruiden, dus bij twijfel altijd contact opnemen met uw deskundige.

 

Speciaal voor kinderen hebben wij onze Green Child lijn. Deze lijn is uitermate geschikt voor kinderen van 4-12 jaar. Al deze producten herkent u aan de groene kleur én het Green Child logo.

MagniFood is onze alles overkoepelende naam voor verschillende ingrediënten samen, zoals de gewassen, fruit en kruiden. Elk product heeft echter een andere samenstelling qua gewassen, groenten, fruit en kruiden. Deze samenstelling is met zorg geselecteerd en maakt dat onze producten een meer effectieve uitwerking hebben. Magnifood is ontworpen om o.a. de absorptie, biologische beschikbaarheid, functie en effect van de voedingsstoffen in onze producten te verbeteren.

 

PhytoFresh op onze producten betekent dat de gewassen, groenten, fruit en kruiden vers zijn gevriesdroogd.

Onze ingrediënten komen voornamelijk van de gecertificeerde boerderij; Eclectic Instituut. Hier worden de ingrediënten op piekniveaus geoogst met de hand, om vervolgens te worden gevriesdroogd. Piekniveau wil zeggen, dat planten eerst volledig volgroeid zijn, alvorens men ze van het land haalt. Dit gebeurd met de hand, zodat de planten intact blijven en niet worden beschadigd door machines. Vervolgens worden de planten binnen het uur gevriesdroogd. Dit betekent dat alle vloeistoffen, het water, eruit wordt gesublimeerd. Zo houd men alleen de complexe structuur van de plant over, dus met vitaminen en mineralen. Door dit proces toe te passen blijft de prachtige, voedzame structuur van de plant langer behouden én hoeft het enkel licht gemalen te worden tot poeder.

 

Ja. Het is altijd gewenst om zo veel mogelijk informatie, ook het gebruik van voedingssuppletie aan uw arts te vermelden. Om een juiste diagnose en behandelplan te kunnen opstellen heeft de arts al uw informatie nodig. Voedingssuppletie zijn geen medicatie, maar kunnen wel interacties teweeg brengen.

Vaak gaat dit zonder problemen of bijwerkingen. Echter adviseer altijd uw deskundige bij een dergelijke situatie.

 

Al de producten kunt u het best in de oorspronkelijke verpakking (donkere, glazen potten), op een koele en donkere plaats bewaren. Dit buiten het bereik van jonge kinderen. Op deze manier wordt het voedingssupplement niet blootgesteld aan licht, vocht en hitte.

Enkele producten, o.a. waar probiotica in voorkomt, hebben hetzelfde bewaaradvies. Echter na openen (het verwijderen van de seal) dient u deze producten in de koelkast te bewaren.

Deze producten zijn:

  • Probiotic Complex with Prebiotic

  • Pro Peptase IRC Complex

  • Life Drink

  • Intense Greens Super-Shake

  • Intense Berries Super-Shake

  • Intense Maca & Reishi Super-Shake

  • Omega 3,6,7,9

  • Green Child Friendly Microflora

  • Green Child Sneaky Greens Super-Shake

 

Het is prima om dagelijks 1 capsule per dag in te nemen. Echter wanneer u een verhoogde lichamelijk inspanning moet leveren, zoals het verrichten van lichamelijk werk, stress, sport, ziekte, griep, etc. hanteert u dan de maximaal aangegeven dosering.

 

Ja. Wel is het verstandig om de tijd van inname te scheiden. Laat hier enkele uren tussen zitten.