Behoefte aan B Vitaminen?

Wordt opnieuw fit!

In drukke tijdens is het mogelijk dat we onszelf wat minder energiek en minder fit voelen. B-vitaminen kunnen bijzonder nuttig zijn voor diegenen met een hectische levensstijl en kan door onder andere Vitamine B12 een ondersteunende functie hebben door het verminderen van vermoeidheid.

 

Waaruit kan je vitamine B12 halen?

Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten, zoals melk, melkproducten, vlees, vleeswaren, vis en eieren. 

 

Vegan lifestyle

Ook veganisten en vegetariërs hebben belang bij het innemen van voldoende vitamine B12 suppletie. Vitamine B12 komt zoals aangegeven van nature namelijk alleen voor in dierlijke producten. Vaak is deze vitamine ook toegevoegd aan vegetarische vervangers. Echter kunnen vegetarische of zelfs veganistische voedingssupplementen ook helpen bij een uitgebalanceerde inname van voedingsstoffen. Het complete assortiment van Terranova is volledig veganistisch en dus een veilige haven voor vegans.

Indien je niet aantoonbaar of duidelijke tekort hebt aan vitamine B12 dan is het ook mogelijk om een goede multivitamine te nemen waarin doorgaans een voldoende hoeveelheid van B12 zit. Bijvoorbeeld Terranova's Full-Spectrum Multivitamin Complex of B-complex met vitamine C. Deze voedingssupplementen bevatten onder andere ook vitamine B12, echter in een lagere dosering. Ook deze suppletie is volledig veilig voor mensen die een vegan lifestyle aanhouden.

 

Teveel Vitamine B12?

De kans dat je teveel vitamine B12 inneemt is relatief klein. Het lichaam zorgt er namelijk zelf voor dat er niet teveel vitamine B12 vanuit het maag-darmkanaal wordt opgenomen.

 

Waar is Vitamine B-12 eigenlijk goed voor?

Hieronder zullen we de voordelen benoemen en het uitleggen. 

  • Energie

Vitamine B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme. B12  helpt energie vrij te maken uit de voeding, en dus energie los te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten. Kortom, het ondersteunt de energiestofwisseling.

  • Immuunsysteem - normale werking 

Vitamine B12 helpt het (natuurlijk) immuunsysteem van de lichaamscellen en zorgt dus mede voor een goed weerstand.

  • Psychologische functie 

Vitamine B12 draagt bij tot een normale psychologische functie. Het draagt bij aan de geestelijke veerkracht en heldere geest.

Verder is het goed voor de gemoedstoestand, voor de leerprestatie en goed voor het concentratievermogen

  • Vermoeidheid 

Vitamine B12 draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Bij futloosheid, moeheid, vermoeidheid. Vitamine B12 kan dus het gebrek aan energie helpen verminderen.

  • Bloed 

Vitamine B12 draagt bij tot een normale vorming van rode bloedcellen.

  • Celdeling 

Vitamine B12 speelt een rol in het celdelingsproces en draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.

  • Homocysteïne 

Vitamine B12 draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne. Het heeft namelijk een rol in productie en afbraak van homocysteïne.

  • Zenuwstelsel

Vitamine B12 is van belang voor het zenuwstelsel en zorgt mede voor het goed functioneren van onze zenuwen.

 

Vegan lifestyle met Terranova

Terranova's assortiment is 100% veganistisch, dus dat betekent ook dat onze B-complex met vitamine C en B12 500ug Complex geen dierlijke producten bevatten.  

Bij Terranova voelden wij een sterke drang om van ons merk een compleet ‘veilige haven’ te maken voor vegetariërs en veganisten die vegetarische of veganistische producten willen (misschien vanwege religieuzen redenen of vanwege gevoeligheid voor zuivelproducten). Wij begrijpen dat het een tijdrovende taak is wanneer je bij aankoop de labels op van alles moet controleren. Daarom willen we vegetariërs en veganisten laten weten dat wanneer het om een Terranova-product gaat, het automatisch vegetarisch en veganistisch  vriendelijk is. Terranova is een van de weinige in de wereld wat betreft voedingssuppletie die een volledige lijn met 100% veganistische producten biedt.

Kijk voor ons complete assortiment op onze productpagina en specifiek voor vitaminen op onze vitaminenpagina