Wat is Full-spectrum?

Terranova heeft ervoor gekozen om hele biologische plantingrediënten [full-spectrum] te gebruiken in plaats van alleen onderdelen van een (origineel vervalste) plant. Full-spectrum betekent dat complete schimmelsamenstellingen uit alle stadia van de ontwikkeling van de paddenstoelen worden gebruikt. 

Terranova is slechts één van de weinige merken wereldwijd die gebruikt maakt van deze onbewerkte grondstoffen. Ook noemenswaardig is dat Terranova enkel gebruik maakt ver biologische en vers gevriesdroogde paddenstoelen. De medicinale paddenstoelen producten van Terranova reflecteren precies hoe de natuur het heeft gecreëerd.

 

Waar bestaat de levenscyclus van (medicinale) paddenstoelen uit?

  • Primordium

Dit is het embryonaal statium van de ontwikkeling van de paddenstoel en wordt gevormd binnenin het mycelium.

  • Mycelium

Dit is de spinnewebachtige structuur van de schimmels die ondergronds groeien. Dit is waar alle levensprocessen (behalve reproductie) zich plaatsvinden, inclusief groeivoeding en de strijd om te overleven. In dit staduim produceren schimmels antibiotica, antivirale en antischimmelmiddelen.

  • Vruchtlichamen

Dit zijn de paddenstoelen die zichtbaar zijn en boven de grond of aan boomstammen groeien. Ze groeien alleen in reactie op omgevingsstress, zoals hitte, kou, vuur, overstroning of omdat ze bijna geen voedsel meer hebben. Deze omgevingsstress dwingt de paddenstoel tot een 'reproductie fase of stervensfase'. 

  • Extra-cellulaire verbindingen

Deze worden geproduceerd tijdens de gehele levenscyclus van de paddenstoel. Ze worden buiten de cel uitgeschreiden in de omgeving. Deze extra-cellulaire verbindingen worden verantwoordelijk gezien voor de bekende medicinale eigenschappen geassocieerd met de medicinale paddenstoelen soort. Deze eigenschappen omvatten onder andere antibioticum, antiviraal, antischimmelmiddelen en alle andere overlevingsverbindingen die de paddenstoel produceert om zichzelf te beschermen in een zeer competitieve omgeving met vele concurrerende bacteriën en microben. 

 

Terranova medicinale paddenstoelen Complex

Terranova bevat verschillende complexen op basis van medicinale paddenstoelen

 

Verkooppunten

Kijk op onze website voor de verkooppunten of bestel bij één van de 500 Bewustwinkelen winkels in Nederland. 

 

Professional

Wilt u Terranova producten inkopen voor uw winkel of praktijk? Kijk dan op Holland Pharma en Varuvo, onze exclusieve distributeur in de Benelux. 
 

 

Kijk voor het complete assortiment van Terranova op onze productpagina.

Populaire artikelen

Auteur | 08-06-2021
Vitamine D3: welke vorm en waar is het goed voor?

Iris | 29-12-2020
Wat biedt het Terranova Complex: Spijsverteringsenzymen met Probiotica?

Iris | 28-10-2019
Terranova biologische full-spectrum paddenstoel supplementen

Auteur | 10-06-2021
Vitamine B: Wat zijn B-vitaminen en waar zijn ze goed voor?