100% vrij van additieven

Natuurlijke voedingssupplementen

Supplementen werken enkel en alleen door de actieve ingrediënten die ze bevatten. Dus hoe kan het dan dat bijna alle supplementen op de markt vol zitten met inactieve ingrediënten? Vulstoffen, bindmiddelen, verdunningsmiddelen, smeermiddelen, desintegratiemiddelen, zoetstoffen, kleurstoffen en ga zo maar door. Terranova is een van de weinige bedrijven die een breed spectrum voedingssupplementen biedt waarbij inactieve toevoegingen volledig worden vermeden.

 

Geen vulstoffen, bindmiddelen en andere hulpstoffen 

Waarom worden zulke additieven (vaak hulpstoffen genoemd) dan überhaupt gebruikt? Bij de productie van tabletten zijn bepaalde hulpstoffen essentieel, zoals bindmiddel (om de ingrediënten te helpen goed te binden als de tablet wordt samengeperst). Daarom komen alle Terranova producten, in plaats van een tablet, in de vorm van een tweedelige plantaardige capsule, poeder of vloeistof. In het geval van de capsule zijn geen hulpstoffen nodig. Toch zijn er - waarschijnlijk omdat ze de productie van supplementen sneller, makkelijker en efficiënter (waardoor goedkoper) maken - veel ingekapselde voedingssupplementen op de markt die wel hulpstoffen bevatten.

 

Natuurlijke ingrediënten

Dankzij de fysieke eigenschappen van bepaalde onversneden planten die wij gebruiken, zijn we voor een aantal uitdagingen komen te staan met betrekking tot de productie. Om een voorbeeld te noemen; onze Living Multinutrient formule duurt vier keer langer om te produceren dan wanneer we verdunningsmiddelen en andere hulpstoffen zouden gebruiken. Dat is deels omdat het inkapselproces een stuk langzamer moet gebeuren omdat het poeder, zonder verdunningsmiddelen, niet zo gemakkelijk in de capsule terechtkomt. Ironisch genoeg heeft de keuze om het inkapselen te vertragen, zoals bij alle Terranova producten gebeurt, een groot voordeel. Versneld inkapselen genereert warmte en warmte kan enzymen en andere gevoelige voedings- en plantaardige onderdelen denatureren. Doordat de ingrediënten van Terranova niet worden blootgesteld aan biochemische processen en hitte voor of tijdens het inkapselen, wordt hun activiteit beschermd tegen onnodige beschadiging.

 

Kijk hier voor ons assortiment voedingssupplementen

 

Verkooppunten

Kijk op onze website voor de verkooppunten of bestel bij één van de 500 Bewustwinkelen winkels in Nederland. 

Professional

Wilt u Terranova producten inkopen voor uw winkel of praktijk? Kijk dan op Holland Pharma en Varuvo, onze exclusieve distributeur in de Benelux.