Gestabiliseerde rijstzemelen

GESTABILISEERDE RIJSTZEMELEN - EEN BELANGRIJK INGREDIENT VOOR TERRANOVA

Gestabiliseerde rijstzemelen (GRZ) is een actief sleutel ingrediënt in veel Terranova formuleringen, waar het een belangrijke rol heeft in de functie en veelzijdigheid van het MAGNIFOOD COMPLEX. Gestabiliseerde rijstzemelen zijn een nutritioneel divers superfood met een buitengewoon voedingsprofiel. Het is een multifunctioneel ingrediënt; de voordelen komen niet alleen door het unieke voedingsprofiel, maar ook door zijn werking als synergist voor vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen.


Een groot deel van het vermogen van GRZ om deze krachtige synergetische relatie te bieden is te danken aan zijn hoge concentratie aan metabole katalysatoren die opereren in complexe metabolische processen. De GRZ zijn in alle Terranova formuleringen een actief
ingrediënt. Bij bepaalde producten hebben de fysieke kenmerken van de rijstzemelen ook een praktisch voordeel bij het productieproces.

Als de GRZ in eenformulering in grotere hoeveelheden voorkomt, kan de textuur van de rijstzemelen helpen om ingrediënten,
die anders vatbaar zouden zijn voor klonteren of het productieproces vertragen, efficiënter te mengen. Omdat we het niet toestaan dat vloeimiddelen of andere inerte (in-actieve) hulpstoffen worden gebruik in onze producten, kan de fysieke kwaliteit van gestabiliseerde rijstzemelen enorm behulpzaam zijn in het productieproces. 


We gebruiken twee verschillende soorten GRZ – een die de hele rijstzemel biedt en een andere die de rijstzemelen levert waarbij de onoplosbare vezels verwijderd zijn (de oplosbare gestabiliseerde rijstzemelen blijven over). Vanwege de textuur en hoge oplosbaarheid in vloeistof, zijn oplosbare gestabiliseerde rijstzemelen vooral nuttig bij producten die worden gemengd (in een drankje). Daarom
gebruiken we het oplosbare type van gestabiliseerde rijstzemelen in Life Drink, onze Super-Shakes en in de Green Child-producten (die vaak gemengd worden in sap).

Hele gestabiliseerde rijstzemelen worden gebruikt in alle andere Terranova producten die GRZ bevatten. De GRZ die in de producten van Terranova worden gebruikt, worden geproduceerd door de wereldleider op het gebied van functionele voedingsingrediënten afgeleid
van rijstzemelen. Dit innovatieve bedrijf heeft een unieke, gepatenteerde en niet-chemische technologie ontwikkeld om rijstzemelen te verwerken zonder concessies te doen aan de voedingswaarde. Het proces omvat stabilisatie van de zemelen en kiemen door lipase te deactiveren. Lipase is een enzym dat van nature in de zemelenlaag voorkomt en degradatie veroorzaakt wanneer blootgesteld aan de olie van de zemelen (en mogelijk de essentiële voedingsstoffen vernietigt). Deze essentiële procedure zorgt ervoor dat de krachtige reeks aan vitaminen, mineralen, fytosterolen en antioxidanten wordt behouden, wat resulteert in een voedingsrijk eindproduct.

 

ENKELE BELANGRIJKE KENMERKEN VAN GESTABILISEERDE RIJSTZEMELEN

  • Bevat veel metabole cofactoren voor B-vitaminen en verschillende co-enzymen die op cellulaire energieprocessen werken waarbij B-vitaminen betrokken zijn (zoals CoQ10, liponzuur) enzovoort;
  • Het is ook een uitstekende voedingsbron van B-vitaminen;
  • Bevat meer dan 100 bekende antioxidanten;
  • Vergemakkelijkt de opname van voedingsstoffen;
  • Bron van vitaminen en mineralen, essentiële aminozuren en omega-3, 6 en 9 vetzuren;
  • Bevat oplosbare en onoplosbare vezels;
  • Goede bron van mineralen (vooral magnesium) en sporenelementen.

 

DE VOEDINGSBESTANDDELEN GEVONDEN IN RIJSTZEMELEN BESTAAN UIT HET VOLGENDE

  • Hypoallergeen eiwit met alle 8 essentiële aminozuren;
  • Vitamine E-complex vitaminen (uitzonderlijk rijk aan tocoferolen en tocotriënolen);
  • IP6 (inositolhexafosfaat);
  • Gamma-oryzanol;
  • Polyfenolen, fytosterolen en sterolinen (vooral hoog in Beta-sitosterol en Beta-sitosterolin);
  • Diverse carotenoïden, waaronder luteïne en zeaxanthine;
  • Dimethylglycine (DMG) en Trimethylglycine (TMG);
  • Lecithine (fosfatidylcholine, fosfatidylserine);
  • CoQ10 en alfa-liponzuur.